BodyTalk | wat is jouw verhaal?

Wat gebeurt er tijdens een BodyTalk sessie?

 • Lees hier hoe een BodyTalk sessie verloopt
 • BodyTalk is absoluut veilig en niet invasief
 • Er worden geen voedingssuplementen voorgeschreven

Bij een intake vertel je mij waarvoor je hulp zoekt. Ik vraag het een en ander uit over je gezondheid en leven. 

Tijdens de sessie lig jij comfortabel op de behandeltafel. Ik ga mij afstemmen op de sessie waarbij ik mezelf zo leeg mogelijk maak. Ik laat mij leiden door wat ik intuïtief waarneem en zoek met behulp van het BodyTalk protocol wat er zich wil laten zien. Altijd in contact met jouw “inname wisdom”, jouw lichaamswijsheid die weet wat het beste is voor jou op dat moment. Ik doe niets anders dan jouw zelfhelende vermogen te verbeteren door te spiegelen wat er in jouw systeem niet goed met elkaar communiceert. 

BodyTalk is een “paraplu” waarin ook andere modules meegenomen kunnen worden. Zo kan het zijn dat ik gebruik maak van Nederlandse Bachbloesems of edelstenen. Of andere modules die ik bestudeerd heb. Ik schrijf geen voedingssuplementen voor omdat ik ervan uitga dat het lichaam het zelf uit de voeding kan opnemen en als de stofwisseling ergens geblokkeerd is, zal dat in de sessie naar voren komen. Voedingssupplementen kunnen zeken wel ondersteunen en ik test wel eens voor iemand uit welke dosering goed is als ze een potje meenemen, maar ik schrijf ze niet voor. 

BodyTalk kan worden gebruikt als een op zichzelf staand systeem om veel gezondheidsproblemen te behandelen, of naadloos worden geïntegreerd in elk gezondheidszorgsysteem om de effectiviteit ervan te vergroten en een snellere genezing te bevorderen.

BodyTalk, wat is dat?

 • Herstel van zelfhelend vermogen
 • Lichaamswijsheid geeft aan wat nodig is
 • Zo holistisch als je maar kunt bedenken

BodyTalk is gebaseerd op het begrip dat alles in het lichaam met elkaar in verbinding staat. Als deze verbindingen helder zijn en goed functioneren, komen lichaam en geest steeds weer in balans. Het leven heeft ups en downs en een gezond systeem herstelt zichzelf weer. Dit is het zelfgenezend vermogen.

De practitioner zoekt naar de wortel en het verhaal dat achter de blokkade of bij de oorzaak van een verminderd functionerend systeem zit. 

BodyTalk helpt om de verbindingen te herstellen als ze geblokkeerd zijn of niet meer zo goed functioneren. Het kunnen emotionele, mentale, lichamelijke of energie blokkades zijn. Ook kunnen het dingen uit de omgeving zijn die je uit balans brengen. De BodyTalk practitioner heeft een brede kijk waarin alle denkbare aspecten meegenomen worden. 

De practitioner werkt altijd met prioriteiten. Dat betekent dat de lichaamswijsheid aangeeft welke volgorde het meest optimaal is voor heling

Het is verbazingwekkend wat er gebeurt als die verbindingen weer helder functioneren. Je wordt weer met jezelf verbonden en daardoor gaat je natuurlijke zelfgenezend vermogen weer aan. Je vindt sneller je emotionele balans, sneller je energie terug, en je gaat je lekkerder in je vel voelen.

Wat maakt BodyTalk uniek?

 • Elke sessie is anders
 • Elke sessie is speciaal op jou toegesneden
 • Kom bij de wortel van je klachten
 • BodyTalk werkt met prioriteit

Een BodyTalk practitioner is getraind om tijdens een sessie in de “zone” te zijn. Een staat waarin er een neutraal, helder en intuïtief contact is met het lichaam en het veld van de cliënt. In combinatie met het BodyTalk protocol ontstaat er een verhaal over wat het lichaam te vertellen heeft. Zodoende kan de practitioner het lichaam een stem geven. (Annemieke noemt zichzelf wel eens BodyTolk). Als dit verhaal gezien wordt, verandert er gelijk al iets.

Als duidelijk is wat er mag hersteld worden, wordt er zacht geklopt op het hoofd(brein), het hartbrein en de buikbrein om het te laten wakker worden. Er wordt zo een nieuwe focus bewust gemaakt, waardoor er nieuwe mogelijkheden zich kunnen ontvouwen.  Zo komt de verandering van binnenuit.

Een sessie is met recht op maat gemaakt voor jou. Er komt altijd uit wat klaar is om gezien te worden. In de best mogelijke volgorde (prioriteit).

Praktisch

 • Je ligt tijdens de sessie op een behandeltafel waar je het zo comfortabel mogelijk kan maken. Zitten is ook mogelijk indien gewenst.
 • We hebben een kat, laat het weten als je allergisch bent
 • BodyTalk is voor personen van alle leeftijden. Voor (kleinere) kinderen kan een ouder “surrogaat” liggen. De sessie gaat dan via de ouder.
 • Ben je niet fysiek in staat om te komen, een sessie op afstand via videobellen is net zo effectief!

Zelfzorg tools:

Cortices oefening

 • Verbetert de hersenfunctie
 • Vermindert angst en pijn
 • Beter met stress omgaan

 • Zowel beter slapen als beter concentreren

 • Zelfhelende vermogen boost

Cortices oefening (klik hier om de oefening te downloaden)

Dé belangrijkste BodyTalk tool! Deze oefening is ten alle tijden los te gebruiken. Maar is ook erg behulpzaam om een BodyTalk sessie die je bij mij hebt ontvangen te helpen integreren en je zelfhelende vermogen te versterken.

Met deze oefening balanceer je de hersenen. Het verbetert de hersenfuncties, de samenwerking tussen je linker en rechter hersenhelft, vermindert angst en pijn, het zorgt dat je lichaam beter gaat functioneren, dat je zelfhelende vermogen aan gaat. Het zorgt ervoor dat je beter met stress kan omgaan.

Je kunt het inzetten zowel om beter te slapen als om beter te kunnen concentreren.

De oefening bestaat uit verschillende elementen.

 1. Met je ene hand (maakt niet uit welke) maak je een brug tussen je linker en rechter hersenhelft.
 2. Met je andere hand klop je zachtjes op de drie breinen: hoofdbrein, hartbrein en buikbrein
 3. Je ademt wat dieper dan normaal, daarmee wordt je lichaam gescand.
 4. Je intentie. Je kunt je intentie blanco laten, dus algemeen, dat is helemaal prima. Maar je kunt als intentie ook bepaalde helingsprocessen meenemen, of als intentie beter slapen of beter concentreren. Je kunt ook helemaal je aandacht in je hand leggen die op je hoofd ligt, gericht op de eventuele “koude plekken” (zie verderop) en verbetering van de circulatie van bloed, zenuwcellen en hersenvocht.

Alle klachten en ongemakken reflecteren zich ook in je hersenen.

Wetenschappelijk hebben ze ontdekt dat bij bijvoorbeeld dyslexie in het brein zogenaamde koude plekken bevinden. Als een kind met dyslexie zijn vaardigheden verbeterd heeft, zijn de koude plekken verminderd of verdwenen.

Voorbeeld van mijn eigen ervaring is dat ik wel eens ’s morgens in de auto stap en ik merk dat ik nog niet helemaal in mijn lijf zit en me niet goed kan focussen op het verkeer. Als ik dan even ga stilstaan en de Cortices oefening doe, dan merk ik een groot verschil: ik ben helderder, ik zie meer en kan mij gemakkelijk op het verkeer concentreren.

BodyTalk is heilzaam voor bijvoorbeeld:

Longen
Trauma
Depressie
Migraine
Chronische Pijn
Allergie
Spijsvertering
Auto Immuun
Rouw
Hormoonbalans
Vermoeidheid
Sabotage
Slapeloosheid
Uitputting
Kinderwens

BodyTalk ervaringen

Hersen infarct

In 2015 kreeg mijn vader en herseninfarct en belandde in het ziekenhuis. Toen ik hem zag, herkende ik hem nauwelijks meer. Hij was halfzijdig verlamd en kon haast niet slikken. Hij ademde ook nauwelijks en de verpleegster zei steeds: "U moet ademen meneer!"

Ik vroeg aan hem, mag ik BodyTalk bij je doen? Hij gaf zijn toestemming.   Al tijdens de behandeling begon hij uit zichzelf al weer te ademen, zo bijzonder! En toen ik klaar was en naar hem keek zag ik: ja, daar ligt mijn vader weer. Hij was weer aanwezig in zijn lichaam. Heel dankbaar kijk ik op deze wonderbaarlijke sessie terug.

- Annemieke Witteveen

Huilbaby

Een negen maanden oude baby sliep voor het eerst door na een behandeling op afstand met BodyTalk. Je begrijpt dat haar moeder erg dankbaar was.

- Annemieke Witteveen

Rust

"Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de behandeling van gisteren. Ik voelde mij meteen 10 kilo lichter en positiever. Ik kan het (doelloze, beetje depri) gevoel van daarvoor ook niet meer terug halen wat ik als een goed teken beschouw. Ik werd 's middags wel erg moe en ben een uurtje gaan slapen. Het geeft zoveel rust in mijn hoofd en hart nu ik het achterliggende verhaal tussen mijn ex en mij weet en zo een en ander kan verklaren!"

- M

Nog meer zelfzorg?

BodyTalk Access en BodyTalk Fundamentals

Wil jij BodyTalk leren? Voor jezelf, voor je familie of misschien wel om er een praktijk mee te starten? Dat kan! Lees op de Nederlandse BodyTalk site wat de mogelijkheden zijn. (Klik op het plaatje.)